16 Mart 2012 Cuma

Türkiye’den Android Market (Google Play)’de ki Ücretli Uygulamalar Nasıl Görülür ve Satın Alınır?



Android, Google‘ın geliştirdiği son zamanlardaki en büyük ve heyecan verici bir projedir. Bu projeyle birlikte Mobil platformları düşünülemeyen noktalara gelmiş ve süphesiz daha da ilerleyecektir. Android cihazlarının Apple’ın iPhone’larına karşı en büyük rakip olmasının yanı sıra, Android Market‘in de (yeni adıyla Google Play Store) Apple‘ınAppStore‘una karşı en büyük rakip olduğu aşikar.

Apple, AppStore’unu 2 yıl önce açmış olmasına rağmen şuanda 600.000 uygulama ile 2 yıl sonra bu işe başlamış Android’in Market’indeki 450.000 uygulamaya sahip olması ve Android Market’in bu performansla büyük bir hızla büyümesiyle bir yıla kalmaz AppStore’u geçeceği tahminleri de, Android’in ne kadar başarılı ve geleceğe yönelik bir proje olduğunu göstermekte. Hızla yükselen ve şuanda hergün 850.000 Android cihazının aktif edilmesi de bunun ispatı niteliğindedir.

Ülkemizde de aktif bir şekilde satılan Android telefonları olmasına rağmen maalesef bazı telif hakları ve vergi sistemleri sebebiyle Google, Android Market’i tam olarak Türkiye’deki kullanıcılara henüz açmadı.

Türkiye’den Market’e girildiğinde bir çok uygulama(Türkiye’de gösterilmesi kısıtlı olan uygulamalar), paralı uygulamalar gözükmediği gibi ayrıca satın da alınamamakta.

Ancak biz sizlere Türkiye’den Android Market’teki sınırlamayı kaldırmayı ve ücretli uygulamalar nasıl görülür ve satın alınır aşağıda anlatacağız.

Market’teki Tüm Sınırlamaları Kaldırma ve Ücretli Uygulamaları Görüntüleme
Not: Bu işlemler için telefonunuzun Root’lu olması gerekmektedir!
Market Access, 1. Yöntem


1. İlk olarak Market’teki tüm uygulamaları görüntülemek (paralılar dahil) için Market Access uygulamasını BURADAN İNDİRİN yada yan taraftaki QR kodunu telefonunuzdan taratın ve telefonunuza kurun!

2. Market Access uygulamasını telefonunuza kurduktan sonra açın veProviders sekmesine tıklayın.

3. Listeden T-Mobile (US) seçeneğine basın.

4. Settings menüsüne geçin ve Emulate on boot (telefon açıldığında otomatik çalıştır) seçeneğini seçili hale getirin.



Market Enabler, 2. Yöntem 

1. İlk olarak Google Play Store‘dan Market Enabler‘ı indirmek için BURAYA TIKLAYIN.

2. Market Enabler’ı telefonunuza kurduktan sonra açın ve yukarıdaki sekmeden Settings list bölümünü açın.

3. Settings list bölümünden [us] T-Mobile (T-Mobile) seçeneğinin üzerine parmağınızı basılı tutuntaki küçük bir pencere açılana kadar.

4. Açılan küçük pencereden fake this provider now seçeneğine tıklayın ve market sınırlamanızı kaldımış olacaksınız.



Not: Market Enabler’ın ücretsiz versiyonunda açılışta otomatik ayarlama seçeneği bulunmamaktadır. Bu özellik sadece paralı versiyonunda mevcuttur. Bu sebeple her telefonu açtığınızda bunu tekrarlamanız gerekir.

Market Unlocker, 3. Yöntem 

1. Play Store’da en son yerini almış, fonksiyonları diğer benzerlerinden farklı ve daha gelişmiş ve karışık bir uygulamadır. Market Unlocker‘ı Play Store‘dan telefonunuza indirmek için BURAYA TIKLAYIN!

2. Telefonunuza yüklemiş olduğunuz Market Unlockler uygulamasını açın.

3. Android Market 2.x versiyonları için Enable Unlocker butonunu On(açık) konumuna getirmeniz yeterli olacaktır. İsteğe bağlı olarak Market sekmesinden farklı bir ülke seçilebilmekte.

4. Android Market 3.x ve yeni Google Play Store versiyonları için;

a) Telefonunuzu uçak moduna alın.

b) Enable Unlocker butonunu On(açık) konumuna getirin. (seçili operatör başlanğıcta Verizon USAolmakta)

c) Telefonunuzdan sırasıyla Ayarlar >Uygulamalar bölümüne (eski versiyonlarda bu Ayarlar >Uygulamalar > Uygulamaları yönet şeklinde) girin ve yukarıdaki sekmelerden Tümü‘ne tıklayarak listeden Market (yeni marketin güncellemesi yaptıysanız Google Play Store olarak yazacaktır) tıklayarak açın ve Verileri Sil (Clear data) butonuna basın.

d) Telefonunuzu yeniden başlatın.

e) Telefonunuz açıldığında Wi-fi ve/veya 3G‘yi açın.

f) Google servislerinin senkronizasyon olmasını bekleyin ve Gmail‘i açarak Yenile butonuna basın.

g) Android Market’i (yeni adıyla Google Play) açın ve artık ücretli uygulamaları görebileceksiniz.

h) Telefonunuzu uçak modundan çıkarın.



Bu aşamadan sonra artık Android Market’teki tüm ücretli ücretsiz uygulamaları görebileceksiniz. Gelelim ücretli uygulamaların satın alınması işlemine.

Not: Eğer market’teki ücretli uygulamaları göremiyorsanız, telefonunuzdan sırasıyla Ayarlar>Uygulamalar bölümüne (eski versiyonlarda bu Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları yönetşeklinde) girin ve yukarıdaki sekmelerden Tümü‘ne tıklayarak listeden Market (yeni marketin güncellemesi yaptıysanız Google Play Store olarak yazacaktır) tıklayarak açın. Uygulamayı sonlandır (Force stop) butonuna basın ve Güncellemeleri Sil (Uninstall Updates) butonuna basın. Telefonunuzu kapatıp yeniden başlatın. Market Access telefon açıldığında otomatik olarak bir kaç saniye içerisinde aktif olacaktır ve ardından Market’e (Play Store’a) girebilirsiniz.

Google Wallet Hesabı Oluşturma 

İlk olarak Google Wallet‘hesabı açarak Google Hesabımızı tanımlamamız, zaten varsa Ödeme Yöntemleri (Payment Methods) bölümünden uygulamaları satın alabilmeniz için Kredi kartı eklemeniz gerekmektedir. Google Wallet‘in sayfasına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Android Market’ten (Play Store) Uygulama Satın Alma, 1. Yöntem 

1. Satın almak istediğiniz ücretli uygulamayı açın.



2. Ücretin yazdığı mavi renkli butona basarak ödeme bölümüne geçin. Kart Bilgilerinizi Google Wallet hesabınızdan alması için kısa bir süre bekleyin.



3. Kart bilgileriniz ekrana geldikten sonra Kabul et ve satın al butonuna basarak satın alma işleminizi tamamlayın. İşleminiz tamamlanırken kısa bir süre bekleyin ve ardından uygulama otomatik olarak indirilmeye başlanacak.



4. Uygulamayı indirdikten sonra 15 dakika içerisinde iade edebileceğinizi unutmayın bunun için uygulamayı markette açın ve Geri ödeme yap butonuna tıklayın. Bu sayede uygulama telefonunuzdan kaldırılacak ve paranız iade edilecektir.



Android Market’ten (Play Store) Uygulama Satın Alma, 2. Yöntem 

Bir diğer yöntem ise uygulamayı bilgisayarınızdan Android Market’e (Play Store’a) girerek satın almak. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1. Market’ten satın almak istediğiniz uygulamayı açın ve hesabınıza giriş yapmadıysanız giriş yaptıktan sonra SATIN AL butonuna tıklayın.



2. Açılan pencereden uygulamayı yüklemek istediğiniz telefonu seçin.



3. Yüklemek istediğiniz telefon modelini seçtikten sonra DEVAM butonuna basarak ödeme işleminin son kısmına geçin.



4. Son aşamada Google Wallet hesabınıza eklediğiniz kredi kartı bilgilerininde yeraldığı pencerede,Satın alma işleminizi tamamlayın butonuna basarak uygulamayı satın alın.



Her iki yöntem de ilk bölümde anlattığımız işlemleri yaptıysanız sorunsuzca çalışmaktadır. Ayrıca sizlere geçtiğimiz günlerde verdiğimiz bir müjdeli haberi de hatırlatmak isterim ki, Android Market (Google Play Store) 2012 Yılı Sonuna Kadar Türkiye’de Resmen Kullanıma Sunulacak!

“Unutmayın! Daha iyi bir Android ve uygulama Market’i istiyorsak, uygulama ve oyun geliştiricilerin hakkını vermemiz gerekmektedir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder